MITT RUM

Grupparbete med Charlotta Nilsson

 

Uppgiften var att komma på en affärsidé till ett fiktivt företag som säljer färdigbyggda husmoduler som kan kopplas på befintliga hus. Därefter ta fram namn, logotyp,  grafisk manual, mockup på en responsiv hemsida samt en kommunikationsplan för företagets marknadsföringsstrategi. Vi valde även att utveckla en mockup till en mapp som en del av marknadsföringsstrategin.

Vi skapade Mitt rum. Ett företag som riktar sig till villaägare som är i behov av ett större hus men vill varken renovera eller flytta ifrån sitt befintliga hus och söker istället en snabb och trygg lösning. Villaägarna är barnfamiljer som har en lägre till medel årsinkomst och bor i medelstora städer där bostadsmarknaden är dyrare.

 

Se slutresultatet i sin helhet här.

 

 

PROJEKT INFORMATION

Klient: Skolprojekt

Kategori: Grafisk profil, Logotyp, Koncept, Markandsföring, Applikation & Webbplats

Programvara: InDesign, Illustrator & Photoshop.

Uppgiftsbesrivning:

"Ett marknadsföringsprojekt som omfattar research, affärsidéarbete, grafisk profilering samt marknadsföring inkl kommunikationsplan. Grupparbete i smågrupper 2-3 pers/grupp.

Bakgrund: En entreprenör har en idé om att sälja husmoduler som kan kopplas på befintliga hus. Perfekt för den tid i livet då det finns behov av ett större hus. Husmoduler ska finnas färdiga för att passa i stil med de vanligaste husmodellerna som tradionella husmodeller och moderna funkishus. Typ av panel, tak och färg kan kunden själv bestämma.

Ni utvecklar affärsidén. Hittar på ett namn och en vision för företaget. Fundera på marknadsposition och tänkbara kunder (dela gärna in i segment). Ni ska även designa en grafisk profil, ta fram grafisk material till företagetsplattformar och samt ta fram en kommunikationsplan för lanseringen av det nya varumärket. Även enheterna i lanseringskampanjen skall designas. Projektet börjar med ett researcharbete där ni sätter er in i husbranschen och statestik kring potentiella kunder."

 

<

hello@isabellagoransson.se

+46 70 362 52 11

Copyright @ isabellagoransson.se 2017