ZEN SUSHI & TEA

Ett skolprojekt där uppgiften var att göra en redesign av en befitlig logotyp. Jag valde företaget Zen Sushi & Teas logotyp till denna uppgift.

 

Zen Suchi & Tea är ett företag beläget i Lund. Företaget tillhör restaurangbranschen och säljer främst sushi. Deras filosofi är att servera traditionella sushi med en "fusion" i modern kulinarisk teknik för att kunna ge kunden sushiupplevelse utöver det vanliga. De har även som mål att kunden alltid ska känna sig välkomna i deras moderna lokaler.

 

Deras befintliga logotyp är möjligtvis inte dålig men jag anser att den inte uppfyller kraven för en logotyp till en sushirestaurang.. Att göra en redesign av denna logotyp motiverar jag med att den befintliga logotypen förmedlade inte "sushiresturang" och var något rörig. Jag anser okså att den inte passar målgruppen och är svår att förminska vilket ger en nackdel vid branding och marknadsföring.  Sushi är annorlunda än annan mat i en konkurreande bransch och kräver därför en väldigt igenkännlig logotyp där man kan direkt se att de är sushi som serveras. Jag kändes även att jag ville att logotypen skulle återspegla företagets namn.

 

Jag tog fram alstret med orden japan, sushi, kvalité, branding, fastfood och te i åtanke.

Resultatet blev en mångbottnad logotyp som passar målgruppen.

 

Uppgiftsbeskrivning: "Redesign av en befintlig logotyp. Leta reda på en logotyp som du tycker behöver göras om. Den kan designas om helt eller utvecklas utifrån befintligt utseende. Första steget är att göra en analys av den befintliga logotypen, samt att sätta dig in i företagets verksamhet och bransch."

 

Process:

Efter vald logotyp startade projeket med en omvärldsanalys. Vad krävs av en logotyp av den spesifika branschen? Hur ser andra logotyper ut inom samma bransch och hur kan man sticka ut men fortfarande ha eb tydlig kommunikation och känsla?

 

Nästa steg var att skissa. Sedan kom två feedback-tillfällen där alstret korigerades därefter.

 

Resultatet blev en mångbottnad logotyp som passar målgruppen.

 

PROJEKT INFORMATION

Klient: Skoluppgift

Kategori: Logotyp

Programvara: Illustrator

<

hello@isabellagoransson.se

+46 70 362 52 11

Copyright @ isabellagoransson.se 2017